8 minggu..

Hai..nk tanya..normal ke pregnant 8 minggu kerap rasa sesak nafas n lesu..

106 Balas

Sy rasa normal je sis . Sy dri 6weeks . Skrg 11weeks . Still ada rasa lesu , cepat penat , cepat lapar , mual , muntah on off .. tkleh rasa lapar sikit mesti sakit sgt dada ni . Xtahu la bila nk hbis rasa ni . Kdg2 rsa Allah pnat sgt😣😣

2y ago

sama la..mcm sis gk...lapar sikit smpi sakit dada...sllu lapar..lesu munta loya on off..

hari tu waktu 10minggu sy cpt sesak nafas.. walaupun hanya buat kerja rutin sidai bj sikit je.. lps tu sy mengadu kpd doktor, doktor terus buat Chek jantung pasang lah segala wayer kat dada.. alhamdulillah doktor ckp jantung sihat.. lps tu ambik darah Chek tyrod.. alhamdulillah semua x de masalah.. hanya pembawakan dan faktor berat badan.. 😊

3y ago

owhh..sis pun ada thyroid jgk ker. sma lha,sy pun ada thyroid.

sy nk msuk 7 minggu..letih..nmpk bntal rsa nk bercinta..mkn jgn citerlh sume x blh masuk smpai minum susu pun muntah semula..😔😔😔

2y ago

sama laaa kita wakk eemmmm

Hai ... mumy semua .. nak tanyaa normal tak 8 week tapi masih mual² loya² dulu awai² tak boley bau makanan asyik nak muntah jaa sekarang kurang dah tapi muntah bila naik kereta .. saya masih berkerja tapi dalam seminggu mesty skip pi kerja ada yg tak mai sebab drive sendiri ,sendiri yg muntah 🤢🤮 hmmm kalau jadi dekat mumy² semua apa tindakan mummy semua ?? kerja or berehenti ..

4w ago

Saya pulak pregnant kan anak yg first skrg ni , alahan teruk morning sickness, night sickness lpstu klau pergi kerja takboleh focus nk buat kerja sbb ulang alik pergi toilet muntah , sumpah rasa tak larat , lpstu tgh dilema nk berhenti ke apa sbb skrg dh kerap cuti sbb tak larat sgt sgt pergi kerja , cth klau apply cuti sebulan means cuti tanpa gaji la ya ? Please siapa yg pernah ada pengalaman mcm ni tolong bagi suggestion please hm .

normal je sis, sy yg 5 6 7 minggu je alahan paling teruk, makan sikit muntah,pernah 1 hari tu tk makan nasi langsung sbb asik nak muntah je.. tpi skg dah 8 minggu 5 hari, nasi dah boleh telan, cuma tak banyak la.. letih memanjang, kita ni tidurr je la kerjanya🤣nak duduk pn rasa letih..

2y ago

Saya pon sama..alhamdulillah..moga mudah je segala urusan

salam nak tnye..sblom nim sy check double line ..pastu g klinik scan Dr ckp x nmpak ag mngkin sbb bru 5w..dia suh dtng scan nnt dh ckup 8w..jumaat nim bru ckup 8mnggu..tpii sy rsa tringin nk check test prngncy tu..pastu kluar result kabur2 sngt.mcm dh kurang ..2kali sy chek.sy risau adkah normal?k gugur tnpa pndarahan..ad k mcm tu..sy first prgnt😔

saya 5 minggu dah rasa macam tu..ank ke3 dah ni.dr ank first lg dah mcmtu..hu3..bertabah jela..asyik nangis je.nk mkn pun xblh..mn yg blh msk tekak tu jela yg mkn sikit.nasi tu pyh betul nk msk mulut..kesian kat ank2.mkn pun mcm maknye jg..apa yg ada je.nk msk pun tk blh..🥴🥴🥴

sy 8w3d mengantuk terus siang hari. kerja tidur saja. makan x berapa selera, tp makan juga laaa. kalau buat kerja rumah sikit2 cepat penat pastu kadang microsleep pun terjadi masa duduk. ni duduk serumah ngan mentua lantak laa tidur terus siang hari. mata ni x bole d tahan2.

hai saya pregnant 8 minggu....sejak minggu lepas ada darah lendir coklat kuar...kadang² darah merah...adakah ini serius pd kandungan saya...saya risau....tp, darah tu x bnyk pun....x dak darah ketul yg kuar....dah jumpa doc minggu lepas....adakah kena jumpa doc semula....

2y ago

Kena jmpa doc mx nsihat..sy 8weeks before bleeding skit2...continuosly...rupanya sy misscarriage😔 moga baik2 utk awak..

sy pn tengah mengalami ny.. lesu n lemah je badan, padahal xde buat keje pape pun😩