tak datang haid

hai..nak tanya...kenapa saya tak datang period ye lepas 2 bulan bersalin....sebelum mengndung dulu saya punya period teratur je.terima kasih.

10 Balas

Hi, Puan. Itu perkara normal disebabkan hormon kita lepas bersalin. Lebih lebih lagi jika Puan breastfeeding, boleh up to setahun. Kalau saya, 6 bulan selepas bersalin baru datang period.

2y ago

Doktor saya ada share pengalaman pesakit dia, 2 tahun selepas bersalin baru datang period.

Saya fully Bf, ad yg akan lama tak dtg period..Tp sy last time anak 5m dah dtg period semula...lg cepat drpd tu pun ada..

Hormon lepas bersalin puan. Ada yang terus datang period ada yang huru hara pulak periodnya. ☺️✌️

badan kita slpas bersalin dh x sama lagi spt sebelum mengandung ibu.. klau awak fully bf bby normal je

normal klu breast feeding.baby sy umur 1½tahun,sy bru period balik. so far ok.

Hi. Kalau breastfeeding anak normal lambat datang period

normal proses pnyembuhan hormon dalaman amik msa

Normal la sis,,sy 6bulan lepas bersalin bru haid

sy dah 7 bulan haa, blum laaa period lg😅

normal