Waktu period

Maaf nak Tanya, kalau period yg teratur maksudnya setiap Kali datang haid tarikh yg sama ke? Atau terawal 1/2 hari @ terlewat 1/2 hari pun dikira teratur?

2 Balas

tak semestinya sama tarikh wak, kira ikut cycle awk. contoh cycle dari 1st period sampai period bulan depan tu 28 hari. jadi ikotla jatuh tarikh berapa ikut kitaran tu. lagi senang Kalau awak catat guna apps ja. lewat 1/2 tu kira normal. lainla Kalau lewat 2,3 minggu gitu atau berbulan. asalkan cycle kurang 35 hari okay la

haid teratur tu setiap pulang datang haid termasuk tepat kitarannya atau lewat beberapa hari atau awal beberapa hari. asalkan kitaran haid normal.