bedung

Hai.nak tanya, anak saya bayi 5 bulan tidur masih berbedung xkira siang atau mlm.. ada apa2 efect ke? Atau pon boleh je tdo berbedungg?

12 Balas

Anak sy dl bedung sampai 6bulan😂 Dia Dah merangkak masa 6 bulan baru dia pandai tido tak bedung.. Tak ade effect pape pon cuma bila dia tido jgn tgglkan tanpa pengawasan.. Kalau trpksa kejap2 jenguk dia.. Takut dia bergolek kita x sedar.

anak sy sbulan je nk bedung .. itu pun tgn kena kluarkan ,klo tidakk mula la mronta 🙄 skrg dh 5 bulan tido mlm tanak pkai slimut pulak .. bila slimut terus tjage mngamuk 😑

maaf puan sy kurang psti ttg ini..sbb ank sy berbedung sekejap je..lepas dia dh pndai isap jari..angkt kaki dgn tgn..sy tak bedungkan ank lg..sy biakan dia bebas utk bergerak..

xde la sis, cuma tgk2 klu die berpusing tkot terlungkup kan. ank sy 2 bln dh x bedung.. die lg syok tdo tgn terangkat ke ats😅

x effect apa2. baby akan rasa selesa dam nyeyak tido tu je. Let say kalau baby dah pandai pusing xyahlah bedungkan lagi.

Baby kite bedung sampai die pandai pusing sendri baru die boleh tdo x berbedung. 6 bulan baru die xde bedung

sy ajar dia tido bedung.. kdg2 bedung mcam ni.. kdg2 bedung tangan semua masuk dlam.. skrg baru 19 hari..

wah..untung sis..ank sis suka bedung..ank sy xsuka bedung..dr lahir ssh nk bedung..pndai bkk 😂😂

bendung betul² jangan bagi kain tercabut risau baby tak boleh bernafas klau kain timpa muka dia..

x ade masalah pun sis klu cara tu buat dia tdo lebih lena.. kita pun x penat..hehe..