mandi

hai.mommies ..nak tnay masa pantang..mommies2 smua mandi bilaa??berapa kali??..maksudnya..sehari/dua hari lepas beranak trs da mandi ke atau mcm mana?

3 Balas

Lepas bersalin terus mandi. Tapi kalau sis rasa pening awal2 tu xyah mndi lg. Kat umah masa dlm pantang mandi shari 2x. Pagi dlm pkul 7-8. Selalunya sy bg susu siap2 kat bby baru mndi. Pastu ptg sebelum maghrib.

2x sehari. Pagi : antara waktu dhuha. Biasanya pukul 9am Ptg : sebelum maghrib. Biasanya 4-4.30pm

Sehari lepas beranak mandi. Dua Kali sehari. Waktu pagi 6-7am, petang 4-5pm