Muka Naik jerawat

Hai...lately nie Muka sy kerap Naik jerawat, sakit plak tu...lepas jerawat tu kecut,die akan meninggalkan kesan parut hitam....apakah tips tok penjagaan Muka...

5 Balas

Sy pun trimester 1 byk naik jerawat. Sy jaga dgn tak sentuh muka langsung, tak stress dan sentiasa buatkan diri happy. Selain tu, sy dptkn rehat yg cukup, byk minum air masak dan jaga pemakanan sy. Alhamdulillah.. skrg sy trimester kedua, takda jerawat da. Bekas jerawat pun ilang. Sy pakai cleanser yg low PH. Yg x de fragrance contohnya macam cleanser simple tu. Selamat.

sama la sis. muka byk naik jerawat time preggy ni. penjagaan muka sama je mcm sblum ni. sudahnya sy buat tk nmpk je la. mungkin hormon.

Normal tu hormon. anak tengah kidnap kecantikan ibu dia. 😂

hormon tu..nnt lepas bersalin pelan2 akn hilang

sama lah..jadi parut2😭😭