baby muntah lps menyusu..

Haiii...semua...ada baby uolls yg ada masalah mcm sy...baby muntah lps menyusu...kadang muntah sikit je...kadang2 memancut...tp yg memancut ni takde la slalu.....

21 Balas

Normal tu sis sbp tu kena sendawa Kan baby lepas susu takut termunta

Baby sy pun mcm tu. Selepas 6bulan baru ok klu ank sy

Sbb tu kena bg baby sundaes kalau suda myusu

Boleh jadi overfeeding kalau yang memancut tu.

4y ago

Senyap tu mesti tidur. Nak mengempeng lebih. Bila Ada nenen dalam mulut, baby tenang. Macam pacifier, bila hisap kan baby tenang. Yang membezakan nenen keluar susu, paci kosong. Itu boleh sebab overfeeding. Baby dah kenyang tapi mengantuk so bila hisap nenen baby terpaksa telan susu walaupun dah kenyang. Sebab tu Ada mak2 cakap baby hisap sampai berjam2. Baby hisap 15minit je yang lain tu ngempeng aje.

Normal... Lps mnyusu... Sendawakn bby..

Normal kena make sure burp dia.

Maybe baby over feeding.

Memancut?

Normal tu... 😊

brape usia