jenis jenis susu

Haiii... tumpang bertanya dan mohon pendapat dari semua ibu-ibu... susu apa yang sesuai untuk bayi 2 bulan dan pertama kali untuk mencuba susu formula... apakah kesan2 yang akan dialami jika susu tersebut tidak sesuai diminum... mohon pertolongan bagi yang berpengalaman... thanks...

6 Balas

Ikut kesesuaian baby:- 1) Kalau baby ada ekzema : susu karihome. Susu ni susu kambing yg memang bagus untuk bantu atasi kulit bermasalah. 2) Kalau baby ada kurang berat badan : susu s-26. Susu ni memang dirumus untuk tambah berat badan baby. Kalau berat dah okay, better susu lain. Takut nanti baby overweight. 3) kalau baby susah membuang: susu Similac. Susu ni lactose free. Sebab ada baby yang alergik to lactose. Bila minum susu ada laktosa jadi sembelit. Jadi susu ni sesuai. Apa2 pun berbeza penerimaan badan antara satu baby dengan baby yang lain. Ada baby sesuai, ada yang tak sesuai. 4) kalau nak susu yang harga murah berpatutan dan banyak review positive parents: Dutch Baby. Sekarang ni anak saya minum susu ni. Alhamdulillah, sesuai untuk anak saya. Sekian, sikit perkongsian saya untuk susu formula yang saya kaji, search dekat Internet, baca review Selalunya, tanda2 kalau susu tak sesuai ni baby akan sembelit atau cirit birit.

Badan baby kita x sama sis... Kalau akak mmg tukar2 beli susu yg sesuai untuk baby kita... ☺️ ☺️ ☺️

Sy bg similac lactose free smp la skg baby umo 7 bulan.. Alhamdulillah sesuai utk baby

Dutch Laday elok untuk baby

Ank sy xpernah tukar susu

S-26 better