Due date berbeza

Haiii .. saya nak tanya .. masa last period saya x stabil .. kena makan ubat baru period stop and then saya pregnant .. saya ikot laa tarikh last period .. due date ikot period , 6/3 tapi setiap kali scan kat swasta atau kerajaan , dia punya due date mesti 23/3 .. beza jauh sangat .. lepastu doc ikot yang 6/3 kalau x bersalin jugak , kena paksa .. camana ni ....... 😭😭😭 Sekarang saya dah 31 weeks ..#seriusnanya #mommybuntu #1stimemom

3 Balas

irregular period Dr tak ikut tarikh last period untuk kira week baby tu it can only be applied on those yang regular period. Dr ikut size baby tu untuk kira weeks for org irregular. basically ikut scan lah. tak tahulah kenapa Dr ong tu nak ikut tarikh last period. there must be a reason?idk. tanyalah Dr tu why nak induce on 6/3 if ikut size supposely due 23/3? probably Dr takut baby lemas. bc irregular period wdk the exact due date. if we missed the chance for baby keluar, bad things could have happen and we dont want that. induce for baby keluar awal, okay je insyaAllah. ramai orang beranak awal from due date, in fact awal sebulan pun ada. semoga dipermudahkan.

3y ago

paksa beranak means dia akan masukkan ubat untuk induce awak bagi awak datang contraction cepat. sama experience macam bersalin normal. jangan risau okay? insyaAllah semuanya selamat. doalah banyak² semoga on the day tu bukaan cepat buka and semuanya dipermudahkan. 💕 paksa beranak bukannya kena undergo c-zer, unless kalau dah berjam², air ketuban dah pecah, bukaan masih kecil, then they will opt for c-zer lah. but hopefully normal beranak insyaAllah

ada bgtau tak pasal masalah period awak tu dari buka buku pink? klau doc ckap nak ikut due date 6/3 , maknanya baby awak berkembang tak beza jauh sgt la dri due scan tu..

3y ago

saya pn period irregular jugak, due date pun beza. alih2 bersalin tak sama pun dgn Dua2 due date tu, siap awal sebulan lagi baby tak sabar nak kluar😂😂😂😂

sy pun pernh mcm tu.. tpi last² ok jga tu jngn risau

3y ago

tak.. sbp sy kena induce