On insulin Awal trimester pertama

Haii ...Sy momy baru dlm Dunia kehamilan..Alhamdulillah sy disahkan hamil 6W5D setelah 4thn menanti zuriat..tp saya diuji dgn HBP n GDM yg agak tinggi..selepas seminggu kk monitor GDM Sy akhirnya doktor tetapkan sy utk on insulin dimalam hari...pada awalnya Sy cukup takut nk cucuk sendiri tp dgn sokongan suami tercinta akhirnya Sy berjaya lakukannya dgn sendiri (my husband sampai pejam mata n peluk Sy lepas tgk Sy cucuk jarum diperut).. Moga2 dgn rawatan insulin Dan khidmat nasihat Dari yg pakar 21/2 akan memberi Khabar berita yg yg dinantikan sy n husband (scan baby n dgr heartbeat baby) Siapa kat sini berpengalaman atau Kes mcm sy bole la share2 kat sini....

1 Balas

alhamdulillah rezeki sis hmil jgk..awl ye awk di sah kn Ada GDM..jga pmkanan..sy Ni pn Bru hmil.nk msuk 6 mnggu..kna jga mkn..mKluM lah fktor umo sy dh 42.. alhamdulillah Allah bri sy zuriat..ank ke 4 tpi suami yg ke 3..moga sy dpt jga n kawal..dgr ccuk sne sni sy jdi seram sy bernk ank ke 3 thun 2020 msih trauma lgi..so sis jga dri baik² moga sMuA nYe Di permudah kn smpai MeLaHiR kn bby ye..