Hamil 19 minggu

haii.. sy baru 19 minggu tapi sy dah boleh rasakan gerakan baby dalam perut ?

116 Balas

at 19w sya rasa halus2 je dia kick. Naik skrg at 25w ni makin kuat dia kick dan da nmpak benjolan stiap kali dia kick or respond bila kita ckp or usap perut😊 1st baby best moment ever. Alhamdulillah

sy 19week siang baby tk aktif mlm dan subuh br baby aktif....ada kah sama mcm sy ni

12mo ago

sama juga 😂

saya pun sama jugak. dah masuk 19week ni kerap betul rasa kick dia.. tak tahu nak ckp tapi rasa ngilu ngilu lain macam.. biasa siang lagi dah rasa gerak gerak mcm tu, kdg smpai lps isyak pun sama jugak rasa geli geli tu, lg lg klu baring lg la terasa kick dia😂 agk agk gurl ke boy? hihi

sy 18 weeks da strt rse dy nendang2 .. kdg tu rse cam vibrate je .. ble baring sorg2 tbee2 je rse dy nendang .. trkjut jgk .. lme2 aktif nya dia .. skrg da 20w .. ble dy brgerak pn rse geli ..

2y ago

Saya belum rasa 19 weeks

Saya dari 12 minggu dh rasa. Mcm gelembung slow je. Makin lama makin rasa smpai la skg near to 20w. 12w tu jgk nurse dh tnya saya ada rasa baby gerak tak. Usually rasa mcm angin lalu kata nurse. Beza dgn usus punya getaran. Mmg boleh beza.

Sya pun sama.. 18 week mula rasa gerakan baby sangat aktif.. seingat saya anak saya yang pertama .. 7 ke 8 bulan baru aktif bergerak. Anak ke dua ni.. baru 5 bulan sudah rasa betul gerakan ..petang dan malam paling aktif..s

saya pun rasa tp mcm gelembung angin . tak kerap pada waktu siang tapi bila malam rse la event slow

2y ago

ouh.. rasa gelembung angin tu gerakan baby ke? baru tahu. terima kasih.

Mcm mn rasa gerakan baby dlm perot yee . Kdg sy rse ngilu2 gituu . Nurse ade tny ade rse tendang2 . Saya jwb sy xtau mcm mn rse tu lg . Ke perot sy tebal sgt kot sbb ni anak first 😁

sy 4bulan dah rase baby gerak².. skrg ni dh 5bulan lebih,lagi aktif die dkt dalam..bila malam die ajak main, perut xrase sakit, tp ngilu2 je mcmne nk explain pun xthu😂😂😂

Sy 18minggu dah rasa sikit2. 19minggu skrg ni lagi aktif baby tendang. Love sgt 💕💕💕