Gerakan baby

Assalamualaikum.... Bila kita boleh rasa gerakan baby ye... Sy dh 19 minggu 3hari .....

16 Balas

Now dah 7 bulan. Haritu perut senget senget entah baby buat apa dalam perut. Rasa yang betul-betul rasa first baby gerak was masa 6th month kot. Sebab baby first. So not sure before that tu dia gerak ke angin aje ke. 🤣🤣 Sebab dah pregnant 4 months baru tahu saya pregnant 😅😅

Saya dr 15 mnggu mcmtu dah rasa mcm geli2 kt perut. Halus je rasa. Tp skrg nk masuk 22 mnggu kuat btl rasa mcm pop pop pop dlm perut ni..kdg2 tkejut..rasa sakit sikit. Tp tu la tp happy tau dia aktif..😊

5y ago

Bestnye.. X sabar

Sy 18 weeks baru ada pergerakan. Makin lama makin aktif. Baru kelmarin sy cucuj kancing gigi 😂... awal plk nurse bagi cucuk

Depends. Kat cni nurse bgthu 16w dia dh start gerak, tpi mcm kita sedu tu.. Xkuat Klau perut kite tebal, lmbt sikit katenya

normally baby girl Cpt sikit bergerak..14 MI ggu pun boleh rasa dah..klu boy lambat sikitlaq

5y ago

Semalam ad rs.. Tp hr ni x de rs plk.. Normal ke ye?

Waalaikumussalam.. ya.. sama jgk. 19weeks 5 days.. rsa gerakan bby😊

sy 21weeks baru rasa sis .. bby 1st kan, tu la lmbt skit rasanya

nnti bila dh 7bulan hri2 rasa kick smpai senak perut hahaha

Ada yang 19weeks dah rasa. Cuba tepuk lembut & usap perut selalu..

5y ago

Orait sis.... Tq tips

Cuba sis baring pandang atas..sy dlu mula2 rsa msa tu

5y ago

Yee...rsa mcm geli2 tu...baby la tu..slalu la rasa perut tu nnt lma2 akn perasan sndri...