Hamil 19 minggu

haii.. sy baru 19 minggu tapi sy dah boleh rasakan gerakan baby dalam perut ?

116 Balas

saya 19 minggu pun dah rasa baby tendang .. aktif sangat. kadang tu rasa dia pusing. doktor cakap kalau baby tendang awal baby boy .. hehe . scan pun nampak mcm boy dr kata

sama saya pun macam tu juga ank ke3 ni bila tdur mlm gerak 4. 5kali cmtu lah ank no1 no2 tau gerak mcm mna bila mengandung ank no3 ni perut rasa gerak kuat baru 19week je

Baby saya aktif siang. Hampir sepanjang masa rasa pergerakan baby. Waktu malam dia kurang gerak. Mungkin dah kenal siang malam sbb selalu borak dgn baby tentang waktu.

start rasa masa 17 minggu lagi tpi slow mcm kena jentik je,,18 week baru rasa btul2,boleh perhati permukaan perut ada gerakan mcm baby tendang🥰tpi x ketara sangat

saya 16w dah rasa tapi haluih sgt, padehal anak sulung. Nurse pon pelik. Cucuk kancing gigi 1st waktu 18w, sbb nurse mintak pantau gerakan baby tu dlm 2 minggu

Saya pun dah rasa baby tendang2 manja gituuu 19 weeks. Tapi masa anak first dulu 20++ weeks baru rasa. Anak yang 2nd ni cepat pulak alhamdulillah moga sihat2 saja

Saya dapat rasa bby tendang perut aktif sgt tambahan bila saya tengah baring. Letak tangan atas perut pun dapat rasa tendangan tu. Berombak perut 19w6d

Sy pun dh start rasa baby bergerak kt dlm perut ni. Tpi bila kebetulan pegang tak rasa pergerakan dia pun.. maybe perut saya tebal kot ye? Haha

sy 16w dah rasa 🤗

3y ago

saya pun sama 16w dh dpt rasa tp masih lembut, skrg dh 19w makin kuat rasanya. smpaikan husband saya dapat rasakan kalau dia letak tangan kt perut. dlu mlam aktif, skrg spanjang masa aktif

alhmdulilah pertama kali merasa,skrg dh week 19,trasa sakit bila baby tendang2,rsa perut tegang pun ad,mby sbb baby nk membesar kot