100 plus

Haii semua sy skrg 35 minggu bdan panas jer and cpat sgt haus minum air kosong pun tk puas dpt minum 100plus sjuk sgt nikmat nyee lahh....persoalan nya blh ke minum elok tk utk kadungan.

2 Balas

Kandungan gula dalam 100 banyak, tak elok untuk kesihatan jika consume dengan banyak. Mungkin puan boleh gantikan dengan minum air kelapa. Dua dua mengandungi electrolyte tapi air kelapa lagi menyihatkan dan juga mengandungi lebih banyak potassium. Keep hydrated, minum je air banyak banyak sebab badan memerlukan banyak tenaga especially bila dah hujung hujung ni.

100 plus adalah minuman isotonik yang berkarbonat. Minuman berkarbonat kurang elok diminum semasa mengandung, dan ianya manis. Tapi kalau dah terminum takpe, jangan kerap dan kalau boleh jangan minum lagi dah lepas ni ye.