Bleeding After Check Bukaan Jalan

Haii semua, saya nak tanya.. Sy dh 37week2days, tdi pagi jam 11 doc check bukaan jln baru 1cm. Then lepas tu turun darah sikit2.. Pastu stop. Tadi dlm jam 4 ptg turun darah lagi plus berlendir. Perlu ke saya immediately pergi hsptl. Sbb tak rasa sakit sgt. Cuma perut kerap keras. Tlg bagi pendapat ibu2 boleh. Saya baru 1st baby.

1 Balas

Lendir/darah yang keluar tu dipanggil mucus plug. Itu antara tanda2 badan puan sedang bersedia untuk proses kelahiran. Proses ni boleh berlangsung on n off beberapa minggu. Tunggu sehingga ada contraction yang kerap baru ke hospital. Tapi jika air ketuban pecah sila ke hospital walaupun tak ada contraction. Air ketuban kadang keluar mengalir seperti kencing tapi tiada bau dan puan tak boleh nak kawal supaya ia berhenti

5y ago

Saya hari tu saya sakit 10 minit sekali a anak ke 5.. Sekali check baru 1 cm. Doc suro balik.. Saya tunggu air ketuban pecah baru g hospital