belum juga ada kontraksi

Haii semua.. saya dah 40 weeks 2day pregnant.. Tp, sampai skrg x de kontraksi.. doktor kata 5hari lagi klou x de kontraksi dia akan bagi obat yg masuk dlam miss v untuk bagi kita kontraksi itu. Ada sesiapa punyai pengalaman sama x?? Biasa brpa jam slpas doktor bagi obat tu kat kita, kita akan bersalin?? Mcam mana prosesnya?? N ada x cara mcam mana agar kita dpat kontraksi itu sblum 5hari kedepan☺ terima kasih...

1 Balas

klu sy lepas masuk ubat tu, dlm 2jam dah ada contraction, time tu bersalin ank ke2, masuk ubat 9pagi, 11pagi contraction pkul 2ptg bersalin dah.tp ada org masuk ubat 2-3kali bru jalan buka & ada juga dah masuk 3x masih xda jalan tp contraction kuat.pengalaman setiap org x sama.

5y ago

Sy pun bersalin kna paksa hri tu 28/10 sbb gdm....kna msk ubt....sy msk ubt pkul 8 pg....pkul 3 ptg bru rsa sakit nk bersalin.....sakit tu Allah jer yg th....pkul 5.30 ptg selamat bersalin....baby girl 3.3 kg.... Alhamdulillah hilang rsanya seksa. ....