Minggu ke 40 kehamilan

Saya sudah 40 minggu due date dah lepas , doktor da bg tarikh baru tuk ke hospital tp maseh tiada tanda untuk melahirkan, kcuali ade sakit kontraksi sekejap slepas bsama suami dlm 3 - 5 jam. Slpas itu sakit kontraksi tu hilang. Bole bagi saya petua atau cara-cara untuk buka jalan pintu rahim? Ade ke saudari hadapi yg sama mcm saya?

2 Balas

37weeks 3days bersalin hadir, sehari sblum tu berjalan 1hari, dri pgi smpai mlm cari mkn, mmg esoknya warded dgn bukaan 3cm 😅 sy xsure tips berkesan utk mummy lain, tp mmg berkesan utk sy 🤗 semoga sis selamat melahirkan nanti 🤍🤍

Jalan itik & banyakkan berjalan sis .