Kontraksi palsu

Hai mommies.. Boleh share x tanda2 kontraksi palsu?

1 Balas

paling mudah nk thu.. contraction palsu ni xkerap dan akn ad wktu dia hilang.. cth mlm sakt sgt perut.. bila dh siang sakt berkurang.. klau real contraction.. sakt dia xkn brkurang.. smakin sakt dan semakin kerap smpai lar bersalin.. klau sis nk thu kekerapan sakt tu.. tnda sakt tu n tgok stiap brape minit skali dtg.. klu kjp 10 minit kjp 1 jam tu xkerap lar.. false contraction

6mo ago

bukan.. xsma mcm gastrik.. contraction palsu hmpir nk sma dgn contraction btul.. perut mengeras dan sakt bahagian ari² (bahagian bawah perut).. cuma contraction btul tmbah skali sakt dkt pinggang.. sbb tu ramai yg trtukar.. dan masa sakt elok buat timing utk pstikan real @ false contraction..