9weeks 5day

Haii semua ..nak tanya, dekat dalam nie ada yg dah pregnant 9week x ..selalu nya 9week ada yg dah nampak jantung baby x ??sy scan tadi, tapi nampak kantong je ..sy rasa risau?

33 Balas

Saya baru je scan tadi 9w ..tepat kiraan dlm calendar...dh nmpak baby dan heartbeat ..sebelum ni g scan masa 5w tak nmpak apa2 kantung pun tak nmpak ..risau jgk masa tu ..tpi sabar je ..inshaaAllah..baby ada tu cuma main nyorok2 gn mummy dia ..hihi

Sy scan 7week nmpk kntung je, then repeat scan 9week nmpk kntung n heartbeat.... Tp scan kecik dri mggu spttnye.... Dctr set appoinmnt lg 1bln... Dktr kte ok je... Mgkin slh trikh.. Utk sis sy rse xde ape tu... Ada je xnmpk lg sbb kcil lg kn.. Jgn bmbg ye... Doa je byk2

In syaa Allah nnti ada lah tu. cuba pergi scan balik 2 minggu nanti. ❤️ awal awal lagi kan. Banyak doa sis. 😊 sya week 8 alhamdulillah dah nampak bby dengan heartbeat sekli. Comel ja doktr scan. Kalau sis week 9 skrg, due nnt bulan 5 thun depan nnt. Sama lah 🥳

Sye pun sme😭😭 9 week tapi dokter cakap baru nampak kantung je.. risau juga .. tapi docter ade suruh utk scan ulang 30/03/20 ni.. harap2 die main sorok2 jee ye. Nak bagi surprise utk mommy nye... 😭 Tapi mommy risau selagi x tengok baby

2y ago

bole share tak pengalaman masa nei, macam mne skrg

saya 9week dah nmpk baby , nk baby aktif nau and also jntung pun dah nmpk , and firstime scan 9week tu doc terkejut sebb baby saya besar tk padan dengan usia dia😂

Better pg scan around 11 to 12 weeks. Dr imelda balchin slalu ckp tntg ni.bawah dr 11weeks xdigalakkan sgt. So sis repeat scan 12weeks nnti

5y ago

Yep agree. Itulah doc pesan jangan scan awal sangat, nanti boleh effect emosi ibu sebab stress scan tak nampak baby

Sy Scan aritu pon 9w3d.. Tapi Nampak Kantung 5w5d.. Sy belum repeat scan lg.. Sis masa scan kantung size berapa week? N now ape perkembangan sis?

5y ago

sama dgn sy sbb period xteratur..kne repeat lg 3mggu..tp xsmpat tggu 3mggu harini dh bleeding..scan blk doc ckp kantung sme je..tp dia kata tggu je mmg nk gugur dh..sedih nya xtau nk ckp..twins..kndungan kedua lepas gugur thun lpas..smoga sis selamat ya sis..kg. angkat berat2 tau..

Saya dah 10 weeks 6 day,nmpk kntung,baby..tpi xd jntung..scan 2 mngu lg..lau xd dia nk cuci..harp2 ad keajaiban.

10mo ago

sama..mengharapkn keajaiban..sy 9week +

sy pun 9 week skg nie.. masa sy 7 week dah nmpk baby dan dgr jantung baby.. nt 2 minggu cuba scan lagi ye

Sy 6w nampak kantung sahaja. 11w baru nampak janin n heartbeat. Inshaallah tak da pape tu, doa n fikir yang baik² je.