scan tiada kantung

Haii.. saya dh cek 4 upt..3 upt strip dan 1 upt digital.. upt strip saya cek postif hamil tetapi line kurang terang, upt digital pisitif dan ia tulis 1-2 week, tadi saya pergi scan ultrasound.. tapi doktor cakap xda apa2 dlm rahim saya.. kantung pun xnmpk.. mcm mana nii, adakah saya betul2 mengandung? Risau?

scan tiada kantung
54 Balas

2minggu lgi check upt lgi ye sis...klo line test dh makin terang n sama dgn line control,bru pegi scan..😁 insha allah ade laaa tu....nii baru lgi,, mcm sy ritu,,8weeks pon bru nmpk kantung je😅 skrg dh 18weeks

Upt cek kat klinik kata apa.. Saya pernah jadi.. Cek semua upt positive pi swasta ada kntung kecik sgt dr ckp.. Tapi lepas tu saya ade bleeding.. Bila pi cek kkia, upt negatif dan ktung tiada. Tiada rezeki huhuhu

Habis tempoh covid dua minggu ni,sis check balik..awal lagi.sama macam saya. Awal2 dah pergi check kat klinik swasta. Bazir duit sebab masih awal tak nampak apa2.. Jgn lupa makan folic acid.

4y ago

Sis pun sama ye?? Mmg xnpk apa2 ye?

Hai, baru lagi tu. Saya pun awal2 macam ni jugak, sebab excited. After 6 ke 7 weeks macam tu, saya pergi scan dah ada kantung dah . Jangan lupa buat buku pink dan jaga diri ye ❤️. Jangan risau.

4y ago

Sebelum 6-7 week tu sis pegi scan jugak ye ? Mmg xd kantung ke

maybe masih awal , awak sama mcm saya tapi saya tak pi scan lagi sbb masih awal . tengah bulan 4 baru scan . 6 or 7 weeks dah boleh nampak kantung dan baby tapi masih seperti dot kecik .

Kalau 1-2 maksudnya sis pregnant 3-4 minggu. Janin masih kecil, sekecil biji bijan. Kecikkkk sangat. Nanti dah masuk 8w ke atas inshaaAllah dah nampak dah. Jangan risau ya mommy ☺️

Awal lg scan tu sis.Sy dlu pn mcm tu.4weeks scan x nmpk pape pn.Dtg scan balik 7weeks jelas dah nmpk kantung & tiny baby dlm tu..Btw jgn risau ye sis.Insyaallah ada rezeki tu...

Masih awal sis, boleh cuba lepas pkp ni, atau pun sebulan lepas sis miss period 😇 awal memang susah nak detect sbb baru nk lekat la katakan btw jaga diri ya sis 😇

4y ago

Tq sis😊

Awak still baru lg sygku, mmg kantung susah nmpk. Tggu 7weeks above nanti. Meanwhile bykkan doa & makan makan yg berkhasiat. Insyallah baby sihat sihat je 😀

sis jangan risau . sy pun sebijik mcm awak. mesti excited kan? sabar ye sis tunggu sebulan or 2bulan lain org lain pregnancy . selagi positive inshAllah ada .