Assalamualaikum & Haii

Haii, nak tanya siapa yg mkn maltofer ? Kalau dah consume nie perlu ke amek vitamin yg dr kk ?

Assalamualaikum & Haii
9 Balas

saya makan maltofer drpd perut saya 12minggu sebab ubat k.k saya tak masuk. makan jea muntah, bagi zincofer saya pulang balik sebab muntah hijau. diorang bagi iberet pun sama jugak saya pulangkan balik sebab saya muntah 😂 lastlast saya beli maltofer. tapi sehari makan 3biji dalam waktu yg berlainan. sebab maltofer dia punya dos 100. kalau makan 3biji maknanya 300. so kat situ hb kita tak brp nak low. saya makan maltofer mcmtu hb saya tak pernah low. haritu saya makan maltofer ngn ubat iberet tu. misi kk marah saya sebab kalau dah ambik maltofer teruskan. tak perlu ambik iberet atau apa ii dah. skrng saya dah 37weeks. still consume maltofer. misi siap kata kalau lepas beranak pun consume jugak. saya pun taktau knp

Sy pun consume jgk maltofer ni. Ramai yg kata tak perlu. Tapi Sy baca details content dia, maltofer ni just folic acid dgn iron je. Plus dia mcm ubat in case hb rendah. Kalau rasa dh cukup, xperlu la kot. Kalau pening jgk, better tanya terus ke doktor/nurse Nak makan ubat pun, sepatutnya kita tgk jgk content ubat tu apa. Penting sebenarnya utk tahu content ubat yg kita ambik.

Waalaikumussalam, saya pon consume maltofer ni jugak dan saya makan 1 lagi supplement ganilia, tapi yang ni saya consult dgn dr pakar dulu sblm makan 2 ubat ni

3y ago

Haah ye sis, saya consume maltofer selepas check hb rendah haritu.. Ganilia tu saya dah lama consume sblm pregnant lagi jadi saya teruskan je makan...jadi setakat ni saya consume ganilia dan maltofer je😊

Sy ambk maltofer jgk, ubat 4 jnis yg kk bgi sy xbleh mkn.. lpas mkn je trus muntah, doc recommend maltofer, alhamdulillah serasi. Hb pn 12 ke atas

Hi saya makan maltofer juga & tak makan ubat lain. Usually nurse akan tanya makan ubat apa, terus bgtahu nurse makan maltofer okay.

saya pon amik maltofer ni xamik ape2 vitamin lain sbb nurse kk Dan Dr bgtahu xperlu amik vitamin lain dh maltofer dh ckp...

tidak..tp puan kena mention pd nurse yg jaga puan d kk dgn doc sbagai rekod..yg puan ambil ubat maltofer spnjng kehamilan

saya.ok sgt.hb jd cqntik,xde loya ngn muntah or sembelit

saya amik maltofer jugak skali dgn vit c yg kk bagi