jus mamariam

haii momss , kalau consume jus mamariam je utk naikkan hb boleh tak ? sbb sya x leh makan ubat yg kk bagii .ada tak ibu” yg consume jus mamariam ni je and x makan ubat dri kk #firstbaby #bantusharing

11 Balas

saya masa early pregnancy detect hb low..9.5 pastu macam2 ubat try dh..makan makanan tambah darah tu apa jaa saya x ambik..smua saya cuba..last2 Allah gerakkan hati untuk try ubat farmasi luar..beli sndiri..sangobion..alhamdulillah masa mula naik 10.5 pastu naik 11.4 then last check up kk bru ni 12.5 alhamdulillahhh

2y ago

sy pn hb low. blh try ni sangobion

sy amalkn rumpai laut je setiap kali mengandung...sbb mmg ada mslh hb rendah.Ms tu xde lg yg nmnya jus mamariam.Ms tu popular dgn rumpai laut putih.Kita kne masak dulu campur dgn oren sunquick..dia akn jd mcm jelly.Sy amal 2 sudu mkn setiap pg.mmg cantik je hb.Prnh try mkn hati aym/lembu dan syr bayam mmg x jln.

Hi. Ada banyak saya baca replies orang lain dah berbotol pun takde effect minum jus mamariam ni. Saya rasa lagi better naikkan hb dari makanan natural. Contoh jambu batu, kerang, sayur bayam, broccoli, kerang, kurma, kekacang. Boleh search makanan tinggi iron, hari hari kena makan

saya pon xley mkn langsung ubat tambah darah tuh effect jadi muntah Smpai kosong perut masih nk tolak lagy .sakit sgt .seharian pitam .MMG seram mkn ubat tuh .saya gantikan dgn minyak kelapa dara .jus delima .dan makanan yg naikkan hb .MCM daging ii kerang hati semua .

saya pengamal baru jus mamariam,alhamdulillah belum hbis 1botol tu lagi dah ada kesan positif,tpi sya amal juga ubat dri kk...klau minum jus tu je taktau lah pulak mcm mna kesan dia😅

3y ago

bukan sis,sya minum 4jenis ubat yg kk bagi..utk tmbah darah plak sya minum ubat iron tablet dgn vit c..

puan bole cuba susu r Rayyan.. sesuai untuk naikkan hb. saya pun tgh consume sekarang. sedap sangat-sangat susu r Rayyan walaupun sebelum ni saya bukan penggemar susu.

sya consume start 5weeks, hb until 6 months still okay. mkn jua new obimin, tpi slalu skip, sbb tak thn bau,sangat😅😅😅😅😅😅

Boleh jugak minum susu HL.. sy amal dari 4 week lg.. alhamdulillah.. skrg dh 21 week.. hb cantek je.. 14.9..13.6..13.9..

Alhamdulilah sis saya amal jus mamariam dr bulan pertama sekrg masuk bulan ke 4.alhamdulillah hb saya cantik.. Nurse pun puji..

3y ago

sis xda makan ubat dari kk ke ?

sy dlu nk naikan hb hanya minum jus delima original je.