#keliru

haii mummy2.. nk tny.. kk ada bgi vitamin apaa2 takk?? sbb sy skrang dh 23 week tp kk lgsg xda bgi vtamin or spplemen apaa.. cuma bgi zencofer jaa.. risauu jgkk sbb dgar kk dri tmpat lainn adaa bgi vtamin smua tuu.. sy cuma harap mkn zencofer jaa skrang neyy.. adakah ptt sy beli vtamin atau klsium sndri jaa??

17 Balas

Dpt ubat apa pun. Google nama n kandungan dia. Dari situ dptla info ap bnda kndungan yg kita mkn.. zincofer tu dh ad multivitamin da. 1 lg klau xserasi jgn buang. Gtau nurse. Nty dia tukar ubat.

Ikut je nsht tmpt berklinik. Tanya la nurse apa kandungan ubat yg sis mkn tu. Maybe dah complete all dlm tu. Kalsium x perlu pun kalau sis minum susu or mkn apa2 mknan yg ada kalsium..

Sy pkn dapat zincofer je.. sy ade jgak tnye doc leh ke nak mkn suppliment ape2 cith pati delima, vit or pape.. doc cakap xpayah dan xperlu..

zincofer tu dah complete semua vitamins n minerals sis. tak perlu yg lain kalau sis takde alahan dgn zincofer tu. teruskan mkn yg tu je.

Mmg la kalau nurse hanya 1 ubat tu da ok semua cukup saya dapt 1 ubat tu nak tambah vitamin sis beli susu dan jus delima ok tu😊

Kalau saya dapat obimin dari awal mengandung . boleh juga sis beli vitamin sendiri tapi sebaiknya minta pendapat doktor dulu .

Zincoffer tu je la..nk vitamin apa lagi..tu pun ada yg xbole makan la nk muntah la..dlm zincoffer tu da ada semua..

Sy pon mnum ubat yg sma, dlm ubat tu dah trmsuk smua, so xpyh ubat vitamin lgi

Mmg KK bg zikofer jew.. Saya dulu zikofer mmg x blh masuk so nurse bg obimin

Zincofer je. Klu yg dpt lbih dr tu maybe ada yg xberapa ok. Cnth hb low.