gdm on diet

Haii moms yg ade pengalamn..slalunyer klo dh ade gdm on diet ni..klo tk bersalin jgk..slalunyer hsptl akn induce dlu ke..?klo xde bkakan bru wt czer..ke? Ape bezanyer gdm on diet ngn gdm insulin..

2 Balas

sy pun gdm on diet control. sy pna tanya doktor pakar ibu & anak soalan yg sama. jawapan yg sy dpt kalo on diet control blh bsalin ikut due tp kalo on insulin kena induce untuk elak risiko lain pada ibu n baby.

5y ago

Assalamualaikum wbt..maf nk tnya..klau gdm on diet blh brsalin ikut due? Mknanya x kne induce la??

Doc sy ckp GDM on diet control kena serah diri on due utk induce spaya bby x terlalu besar.. kalau gdm on insulin pn sama, yg mmg ada kencing manis je kena serah diri awal..