35w pregnant

haii mommy semua... sy nak tanya kalu mcm sy ni 35w... kerap mgeras perut untuk k2 kalinya tp xda bukaan lg mcm mn ya?dorg akn bagi kita ubt tahan sakit ka atau induce?? sy baru kluar wad isnin n sdh diberi jarum matang paru2 baby...

1 Balas

Kalo mngeras n xde sakit yang kuat sgt n kerap or keluar pape lendir/bleeding/spotting just rilex dulu. Monitor pergerakan baby. And try ubah kedudukan tuk kurangkan rasa sakit tu. Saya masok ward masa 34w5d. Ada bukaan 1cm. Kena tahan ward 3d. Tapi doc xna saya bersalin lagi coz bby still xmatang. Saya pon de ccuk ubt tahan sakit n dexa. Then lepas 3 hari keluar ward sye still ada rasa contraction n perut keras. Sbbkan sakit tu sye boleh tahan sye xprgi lg hospital tuk kali kdua. So sis try bertahan dlu smpai 36w or oe atas dlu. Tp kalo da skit kerap tros ke hospital tkot mmg da de bukaan