Gdm 28 weeks

Hi ibu² baru² ni sy minum air gula 28weeks sangkut pulak 8.1 result . Sy mmg x mkn manis, kopi teh milo semua x minum. Mkn nasi mcm biasa,mkn buah, dn susu wildan minum time mlm sje... Pon bole sgkut kncing manis... 😂Nk ngis tpi bawak² gelak pujuk hati ni..huhu ade x sme mcm sy...skang dh kn bejge² mkn 😕

3 Balas

Sy gdm jugak masa 12 weeks tu dah kena 8.1. Tp dorang ckp memang normal utk ibu kalau usia dah lanjut dan hormon dlm badan sedang turun naik dgn dasyat. Lepas bersalin boleh normal balik. Ape2 pun jaga makan minum, kurangkan karbohidrat dan makan suku2 separuh memang work lah utk sy. Awak boleh amalkan jugak utk kontrol bsp tu.

2y ago

hrp² mcm tu la

sy gdm on insulin, ok jek sis, selagi makan ubat yg doc bagi, cuma leceh tiap 2 mggu sekali kene g checkup lah.. yg lain ok sbb bila gdm ni doc akn lebih fokus pada baby n ibu..

2y ago

gdm on insulin ni mcm mn bacaan tinggi ke

kdg sbb susu boleh jadi gdm.

2y ago

sama la sy..tp sy 9.2 bacaan gula lps mnum air gula..jd fobia mkn mnis2..tp hb plak low..em.