25 minggu

haii mommies2. nak tnyer.. sy skang hamil 25 minggu. salah ke klo nk tgk cte hantu?

39 Balas

kalau saya xbole sis sbb bertentangan dengan adat org tua sy ckp xbole tengok benda2 seram selama mengandung sbb bole mengundang benda halus ,bole2 bayi hilang dlam kandung ntah la orang2 tua dan sy ni cuba2 tengok cite hantu sis 1 malam tu sy xbole tido sbb temimpi kuntilanak takut jugak rasa ny dan smpai skrg sy kerap tengok cerita kartun tp mcm ngam pulak sy pun terhibur(. ❛ ᴗ ❛.)

1y ago

sama lahh. MIL sya pun tegur kalau sya tengok cerita hantu. suami pun terpalit sekali tak boleh tengok cerita hantu

boleh je tp part seram tu sis tutup la mata tkot jugk terkjut and bg effect kt baby... lepastu bacala doa prlindungan lepas tgok citer part seram.. lau sy cite zombi pon sy suka tgok tp part seram sy akan tutup mata sy nak hindar dr trkejut..

bole. 😁😁 tapi isu isu sedih mcm isu perang palestin gamba /video mangsa perang elak kan la. ibu ngandung tak bole sedih sedih overthinking risau dan takut terlebih. saya mmg elak utk amik tau /tonton isu tu.... sbb sy sejenis sensitif

sy bkn sja tgk crita hantu..rumah hantu kt genting highland pun sy masuk😅 tp diorg dah bgtahu prgnt women.jd xda terkejut2. cuma tgk patung je yg bergerak..crita hantu sy jarang terkejut.sb slalu mcm boleh agak time mna hantu muncul😬

macam sy pulak time pregnant ni pernah tgk cerita seram, tapi jd terbawak2 sampai masuk dlm mimpi. Jd xberani dh nk tgk. setiap kali tgk mesti akan termimpi cerita seram tu. adehh.. mgkin faktor pembawakkan baby agaknya.

Tak salah pun.. Kalau da mmg suka tengok cite horror, thriller atau extreme yg byk suspen mcm sy ok jer. 😆 Tapi jgn la kita membayangkan yg bukan².. Tengok buat rilek santai² dah le.. Heheh

trimester pertama saya tak tengok sangat cerita hantu sebab tiap2 malam mimpi jembalang makcik suami nak janin saya. trimester kedua baru berani. tengok cerita yang tak menakutkan sangat dan yang kurang kejutan.

sy start peknen smpai besalin..klau x tgk cite hantu x sah..dah mcm ketagih.. alhamdulillah kalau tdo xde teringat..myb mmg jns suke cite seram😅

2y ago

sume tgk..horror english..thai..melayu..indon..abis la sy cari😄

Orang mengandung takboleh nak tekejut sangat. Terpulang dengan diri sendiri. Kalau tak takut tengok cerita hantu boleh laaa. Kalau yang jenis sikit sikit tekejut tu. baik jangan

4y ago

Saya tak pasti. Tapi doktor pun penah cakap dekat saya. Jangan tengok cerita yang buat saya terkejut or orang yang kacau ke. Nanti masa terkejut sesak nafas datang tiba tiba sebab saya ada asthma. Kan bahaya kat situ. So lebih baik elak. Saya pun suka tengok cerita yang seram seram. Tapi masa mengandung saya stop dulu untuk kesihatan saya dan kandungan

hurmm🙄 anda seorang berani n tidak kisah apa2 berlaku jika tiada simptom pun..boleh saja,, asalkan berpada-pada la jgn terlalu khusyuk sgt ok..😘👍👌💪🤲