Lepas gugur pregnant lagi

Haii mommies. Saya baru lepas keguguran 29/1/2020 haritu. Lepas keguguran tu saya belum period dari bulan 2 sampai sekarang bulan 4. Awal pagi tadi saya check upt positive. Yaa memang saya tahu lepas keguguran dia akan subur. Tapi ada risiko kah kalau macam saya ni? Saya sekarang takut dan trauma. Lebih² lagi apa yg dah tjadi kat saya. Saya dah 2 kali keguguran. Ada yg boleh bagitahu saya??

5 Balas

Dr akan bgtau kalau nk pregnnt 6 buln lepas keguguran.. Takut brulang. Tp ada ja yg lepas gugur lekat & slmt bersalin. Fikir baik2 ja sis... Lebih baik cek awal dklinik... Kalu ekot period sis dh 5buln... Semoga dpermudahkan urusan.

Sis kurangkan aktiviti berat. Banyakkan berehat. First trimester ni mmg mencabar sikit. Lagi² ada history keguguran. Klau boleh jgn angkat atau buat keje² berat. Mintak tlg husband buatkan. Berdiri lama pn klau boleh kurangkan.

Sya 5/1 tu keguguran..bulan 3 lekat balik..bila cek upt positif,sya pun tertnya2 gitu..alhamdulillah skrg dah 5 bulan usia kandungan sya🥰 jaga diri dan pemakanan jer,insya allah tak de apa2..think positif..

Sy masa bulan 9 tahun lepas keguguran..pastu lekat balik..skrg dh 6 bulan dah kandungan..inshaallah doakan yg terbaik taw🥰

bykkan bedrest