baby selalu mengeliat

haii mama nak tanya sikit mama kat sini ada tak masalah baby kerap mengeliat masa tidur. .ada tip tak,nak kurang bayi mengeliat?

22 Balas

Org tua2 ckp, sbb kita basuh baju dia tu perah kuat sgt, tu klu pakai tgnlah kn, tp zmn skrg sume org dah pki mesin tp sy nk share pegalaman sy la, ye sy mmg basuh baju bby sy guna tgn, mmg dasyat ank sy pny mengeliat n meneran tubuh tu, bila mk bgth petua basuh baju tu n sy buat, alhamdulillah xde dia over sgt mengeliat n meneran tubuh tu. Anyway myb kebetulan..apa2 pn kita ikhtiar, mmg ye jg lme2 nnt xde dah

4y ago

Insyallah...terime kasih

Normal mummy. Baby sy masa dlm pantang pon kerap menggeliat + pakej menangis setiap kali menggeliat,risau sy dibuatnya. Bila umur dh meningkat, habit tu hilang sendiri,skrg bby sy 3 bln stgh, dh kurang menggeliat, lps mnggeliat dh x nangis.

Normal sis. Don't worry. Doc kata bgs sbb dia sedang meneran dgg. Tgh dlm masa kuat kan otot. Kalau dia suka bedung, bedung kan. Kalau tak pakai kan mitten, takut tercakar muka sndri dgn kuku dia ms sedang mengeliat tu

Ada. Anak sye slalu sampai dia punya bunyi mengeliat tu buat kita terbangun. Tp org kata ni dari baby sendiri sifat tu. Tapi nanti makin besar makin kurang

hye awk. stndrd bby bru lhir akn mngeliat smpai merah2 muka . anak sy pn mcmni jgk stp kli tidur mngeliat smp agkt kki dan merah muka tp mata tertutup .

Bby sy pon dulu cm tu.. Mengeliat nih smpai merah2 muka. Takut jugak awai2.. Tp mai lama2... Dlam 3 bulan hilang slow2.. Smpai ta perasan laa..

Ank 1st sye mse bby kuat menggeliat.. Lpas tu muke merah mcm nk meneran... Tpi xlme pon.. Nnti dy da besar, tabiat tu akan hilang

Mengeliat tu tanda bayi nak keluarkan angin atau dia nak berak. Bleh tlg dia sendawa, angkat tepuk2 dia.

4y ago

tepuk bahagian belakang

Elok lah tu dia mengeliat..buat senaman ckit hehehe..betul kan urat mana patut😄

Ank sy pn sama..kuat mengeliat smpai merah muka2..tgh tdo pn blh mengeliat