Rendaman untuk hilangkan keputihan

Haii mai nak tnye bole ke ibu mengandung buat rendaman hanya untuk hilangkan keputihan dan hitam di celah peha?? Sebab dah tak tahu nak buat apa lagi...

4 Balas

Keputihan bnyk mkn yogurt yg asli tau , dan elakkan pakai pencuci mss v kerap sbb dia bolh gnggu ph kita dkt bawah tu , sbb kt bwh kita dh ada kuman baik utk lawan kuman jahat , guna sabun hbis smua mati , sbb tu la kuman jahat senang tempek situ , kuman kan cepat membiak dan nk hilang hitam try sapu make up remove , dap kt kapas pstu sental luar ja tau , ataupun scrub dan pakai losyen , cuma lmbt la nmpk hasil , rajin buat lama2 nmpk juga

Keputihan kena jumpa dr and dapatkan advise. Takut infection. Kalau infection dr akan bagi ubat. Awak kena banyakkan minum air kosong setiap hari. Untuk hitam celah paha tu akan hilang lepas beranak

utk keputihan kan. cuba awak makan yogurt. kalau masih ada bgtau nurse .

xboleh rasanya. hitam2 tu lps bsalin nnti hilang slow2.

9mo ago

keputihan tak boleh hilang sebab benda tu nuetral. kalau teruk sangat awak bagitahu nurse then nanti nurse akan buat swab. takut gbs. macam saya request buat swab sebab keputihan banyak and +ve gbs. any problem during pregnancy you should inform your nurse. jangan diamkan.