pengalaman bersalin?

haii jumm share pglmn masa korang kat labour room ? mesti mcm2 kisah kan2 hehe

2 Balas

Haha. Hai 1st time deliver kena memang dh xlarat nak meneran sbb tahan sakit 2 hari berturut, bukaan maintain 2cm je. Hari ketiga, baru buka 3cm terus masok labour. Lepas pecah ketuban tu, terbaring penat dah tunggu doc pasang epidural (husband advice sbb kata nanti takut xlarat nak teran, sakit bersalin ni mmg sakit sgt katanya). Then husband plak kata dia nak klua pg mandi/makan/solat sbb blm waktu nk deliver lg. Xsampai 2 minit husband klua, tgk doc semua serbu kt sy sbb tgk monitor hearbeat baby makin drop. Terus teran. Masa teran sempat ckp kt nurse, "memang macam berak keras ke?" 😅

5y ago

Terima kasih sis 😘

1st bersalin suami teman dr 4cm smpai 10cm, baby keluar 3 kali push je. 2nd bersalin 10cm tak sempat masuk Labour room hahahaha, terjerit panggil doktor sbb baby nk keluar dh. Mcm dlm drama. 😂😂

4y ago

air ketuban dah pecah ke waktu 2nd bersalin tu sis?