tips hilangkan tekanan darah tinggi

Haii, ada tak petua untuk hilangkan tekanan darah tinggi?? Sebab tadi pi klinik nurse cakap berat naik 2kilo lepastu ada tekanan darah tinggi . Start 29/3 ni smpai lah bulan 4 kna pi klinik hari hari. Hmmmm. Bole tak share petuaa apa apa kat sini??

2 Balas

Sy plk jenis darah gemuruh bila cek kt rumah normal jek tpi bila pk kk trus Naik Tetiba ..sy sruh nurse repeat sbb sy xpuas hti sll darah rendah.. Sy Ada trbca nk trun Kn darah tinggi kna mkn pisang.. Yogurt.. Mkn ikan.. Buah delima.. Sy pun Cba tuk amalkan.. N Plg pntg mnum air msak byk

4y ago

Ow yakaa. Tq siss

Buat celery juice, boleh campur apel hijau biar lebih enak sikit. Celery cepat turunkan darah tinggi. Kurangkan makan asin sis.