nurse suruh cek gigi

hai,haritu checkup nurse ada suruh check gigi,tpi saya tertanya cek gigi tu mcm mne ye?kalau kita mintak dr cuci gigi kita waktu mengandung boleh tak?atau dia tak bagi cuci?

7 Balas

start trimester ke2 di saran kan utk check gigi, time ni boleh tampal dan cabut gigi, bila dah masuk 3rd trimester doktor xbg buat dah, pergi je klinik gg kerajaan call depa dulu utk buat appoinment

2y ago

saya baru masuk 3rd trimester nurse bru suh pi cek gigi,saya dh call kk bahagian gigi dia kata untuk ibu mengandung boleh walkin ,jadi saya dah 3rd trimester boleh je cek