Kancing gigi

Saya nak tanya memang ada kena suntik kancing gigi ke masa pregnant? Saya buat monthly checkup di KK. Masa awal awal tu nurse suruh jumpa dentist kat kk tu juga tapi dr setakat check gigi sahaja lah tak pernah lagi kena suntik apa apa pun...

6 Balas

Vaccine tetanus bukan di dental clinic, tu vaksin nurse/Dr medical yg bagi..follow up dkat dental tu mmg sbg protokol shj.. biasa 24weeks dh dapat

9mo ago

2 dos

Suntikan kancing gigi akan diberi apabila ibu sudah rasa pergerakan baby. First pregnancy akan dapat dua dos. Awak dah berapa bulan?

first time mengandung akan dapat 2 dos ATT.. kalau mengandung next lagi jika x Lebih 5 tahun akan dapat booster ATT..

10mo ago

sis, nak tanya kalau utk second pregnant jarak usia dgn anak sulung 2 tahun, dapat sekali je ye suntikan kancing gigi dan pada minggu ke berapa kene suntik tu?

Ada sy pn dah sutik kancing gigi..

saya pun baru kna masa 22 minggu.