nurse suruh cek gigi

hai,haritu checkup nurse ada suruh check gigi,tpi saya tertanya cek gigi tu mcm mne ye?kalau kita mintak dr cuci gigi kita waktu mengandung boleh tak?atau dia tak bagi cuci?

7 Balas

Dentist check gigi kita mcm biasa, dia akn tgk klu2 ada gigi yg rosak ke apa. klu ada yg perlu cuci, dia akn cuci. Sy tak minta tp dentist yg suggest sndri. ☺️ Tp klu ada gigi rosak, dia akn suggest sama ada boleh cabut atau tgu lps bsalin nanti.