Kandungan first..TIDAK PERASAN mengandung

Haid Saya tidak teratur,,kadang² dtg ikut Bulan,kdng² 4 Bulan sekali..di pendekkan cerita sya terasa mcm perut tidak selesa Ada benda bergerak.. tergerak pula nk check upt.. Naik positif, sya trus ke klinik untuk kepastian .. scan yg pertama doktor sah Kan mmg mengandung tapi baby 29weeks suda.. doktor buat appointment Kali ke2 utk scan lagi sekali utk kepastian pada 10/02 ni.. sekiranya btul 29weeks itu,bermakna Saya dah byk terlepas rawatan.. Ada X mama² mcm sya.. bole share

5 Balas

uishh awak, betul tak perasan ni, perut tak nampak membesar ke?, alahan pun takda ea?, sbb saya mcm awak, tapi saya perasan time kandungan nak masuk 2bln , lepas tau terus alah teruk. tapi tuh la, perut time nak bersalin nampak mcm baru preg. bapa bulan je dulu. tapi apa pun congrat, rezeki tuh.

5mo ago

perut mmg ada perubahan sikit lah,cuma sya ingat Kan lemak..lagipun mcm brp Kali terjadi haid lmbt,tpi bila check negative.. itu yg Kali ini abaikan sja.. hrp² Kali ke2 scan bukn lh 29weeks..

Sy pun 1st kndgn.. Dpt thu wktu week 19.. Now dh week 25.. Mse awal² nk bkak bku pun kne mrh dktr.. kite pun jnis haid x teratur😅 Dktr kta kndgn alhamdulillah normal n sht.. Itu pun wkty scan kli kdua wktu bkak bku tuh..

5mo ago

silap lh kot tu kn.. tkpela.. moga awk n kndgn sme² sihatt

sy pun sama macam awak..pun baru tadi check upt..positif..dtg bulan pun x tentu..ada rasa benda bergerak baru lah tergerak hati nak check upt..x sangka..

5mo ago

belum lagi...mlm nanti baru nak g scan..last dtg bulan, bulan 8 thun lepas..bulan 9 x dtg bulan buat upt negatif..tu yg ingat kan priod x normal..sbb sblm² ni pun priod memang x normal..tu yg buat x tahu je..sekali masuk awal bln 2 dah rasa lain mcm..tu yg buat upt lagi sekali..memang x sangka.

ada jugak yg mcm sy ye. tp sy awal sikit. tau² mgandung dh 19wk skrg dh 24wk. skrg check 2minggu skli d kk.

5mo ago

ok lagi lah AWAL tau 19weeks...

tudia bestnya tau2 dh besar budak tu 29w hahaha trimester 3 trus nyahh

4mo ago

perut jadi senget di buat nya klau tendang kuat sgt