botol susu

Hai..boleh bagi cara cara untuk anak minum botol?saye nak start kerja tapi anak still tolak botol..macam2 dah cuba..pigeon,nuk antaranya..pon xjalan..ade tips tak ..saya risau sangat ni..terima kasih ?

6 Balas

Xpe sis..ank sy 3 org mcm tu...kdg2 die n mak mmg xnk sbb n mak bau susu bdn. Tu die tolak botol..dh kat umah pengasuh nanti ..pandai die..walaupon merungut...seminggu pertama ibu kene kuatla ..janji dpt pengasuh yg ok.mcm sy alhamdulillah..pengasuh pon ok..die membantu

Bab ni paling susah. Cuba la botol apa sekali pun.. Hahahaha. Paling bkesan start je kerja. Nanti bila kita takda dirumah haus dia, takda pilihan lain. Kadang anak ni manja je pun 😂

ank umur brp sis..kalau dia tolak semua botol dan dia blh minum pakai straw..sis blh bg cawan dkt dia..atau botol air yang ad straw..

Spe yg bg pakai botol tu?kalau sis yg bg...lps ni try suruh org lain yg bg..n sis dduk jauh ...ank blh bau bdn kita..

Ajar cup feeding je puan.. Tp kena ajar pengasuh jg la nanti

Beli puting botol warna kuning yg hujung tirus...