Breastfeeding

Hai.biasa baby nk masuk 5 bulan,akan minum berapa oz susu ye utk sekali minum?

6 Balas

Kekal 2oz atau 2.5oz perfeeding. Gap antara 1jam atau 1jam30min. Tak kisah umur baby berapa. Baby ni kalau puan bagi 10oz pun dia akan habiskan. Jika puan bagi baby puan minum perfeeding 5oz sbg contoh, selepas baby dah start makanan pepejal, puan takkan dapat kejar demand baby puan lagi kerana penghasilan susu dah berkurangan bila baby start makan. Just kekal 2oz atau 2.5oz sahaja atau puan akan rungsing dikemudian hari.