Baby 39 hari kahak banyak

Hai,baby baru 39 hari normal ke klu byk kahak,xde batuk or selsema..cuma kahak tu xnak kluar,sedut byk jgk kluar tp ttp byk jgk kahaknya siang ok,mlm je yg truk sikit bunyi kahak,mcm menganggu baby nak menyusu..mcm² minyak dah sapu tp x berkesan,ibu² ada x cara untuk kurangkan kahak baby?

1 Balas

Dr cakap apa sis? tak bagi antibiotik ke? baby sy pernah ada kahak,kena neb + suction dan on antibiotik 3 hari sebab kahak ada sedikit dlm paru². tp masa tu baby sy 6 bulan

8mo ago

boleh,dgn arahan Dr bertauliah. sebab tu kalau anak² sy tak sihat,sy lebih refer hosp gov sebab ramai Dr pakar di sana. bukan sy tak yakin dgn Dr klinik swasta,tp selain menjimatkan kos,ramai Dr pakar berkhidmat di hosp gov. mereka boleh bertukar pendapat sesama mereka dlm cari solusi merawat pesakit