Baby 4bulan kahak

Hi momies. Nk tnya utk bby 4bulan yg ada kahak tp xbatuk n selsema pun, dh sapu 2 3 jenis ubat dan dh pergi klinik doktor bagi ubat cair kahak, tp dh sebulan dh xhilang lagi bunyi kahak .perlu nab atau sedut kahak x?? #firstbaby #firstmom #pleasehelp

3 Balas

ank sye mase umur dia 1bulan slalu jugak berkahak, pastu kene aircond krte skit, confirm hidung berair dan tersumbat, kdg2 kesian asyik nangis kalo naik krte.. Mase appointment, misi ckp, xsemua kahak boleh kene nab, kalo boleh jangan ajar nab. actually tgk dktor scan samaada teruk or tak, kalo x, xyah nab.. so sye cuba cari initiative yg lain.. Kebetulan jumpa kawan sye, dia la yg recommend cream nie, dia pakaikan dkt anak dia.. sy try la beli and setiap hari sye sapu, sye pakaikan cream ni dkt bby sye.. bunyi kahak tu dh kurang.. kahak kluar melalui najis, so masa awal² pakai, mmg kerap mmbuang and byk sgt lendir² kahak yg kluar.. alhamdulillah skg mmg x risau dah bila naik kerete jalan jauh² or dekat² skdr kluar beli brg², dia x nangis da(angkara kahak buat hidung dia berair dan tersumbat) nanti u try la pakai nie.. okay sgt².. sye pakai pun ni dah tinggal sikit lagii 😄

anak saya msa 2 ½bulan hritu gi klinik dr nab pstu bg ubat sembur dlm hidung untuk 3 hari.. okay kjp.. dlm sminggu start berkahak smula.. tp kjp je.. nk msuk 3 bulan dh hilang... pstu ada bt tepuk percussion klu xsilap..

Boleh consult dengan doktor. Kalau memerlukan doktor akan buat. Sementara tu awak ada buat tepukan percussion tak? Dah cari punca kenapa anak berkahak. Selagi tak jumpa punca, selagi tu anak akan berkahak.