Cara hilangkan kahak baby 2hari

Lepas bersalin baby xnak menyusu ingtkan kenapa la rupanya diaorg xhabis sedut kahak.. Sekarang ni dah 2 hari baby xnak menyusu disbbkan kahak tu.. Time kat hosp da suruh nurse or dr sedut lg tp diaorg suruh ngiring je.. Mcm mana nak buat ya?? #pleasehelp #1stimemom

1 Balas

Pernah mengalaminya puan. Sampai bawa ke klinik luar. Kata doktor biasanya memang macam tu nanti kahak tu akan hilang dengan sendiri bila besar. Dan memang pun, besar besar hilang. Macam anak saya walaupun ada kahak tapi masih menyusu walaupun struggle sangat menyusu sebab dia macam tahan nafas. Dia lebih berkahak bila saya mula tukar susu fm. Tak sesuai. Puan boleh ikhtiar untuk neb / rawatan sonotron. Sonotron tu saya tak pernah. Selain tu boleh sapu minyak + bawang putih bakar kat dada bayi, mandikan air lemon suam. Kalau nampak hingus banyak boleh bersihkan hidung dia guna strimar. Saya pakai baby balm Tasneem / You Baby jugak. Diffuse YL. Serius memahami susah hatinya anak berkahak ni.