pendarahan semasa hamil

hai..ada x ibu² yg mengalami pendarahan semasa hamil dan apa perlu kita buat...adakah tanda² gugur,flek atau ada masalah dlaman rahim...(now usia kandungan 2 bulan).

6 Balas

pernah . masa 5weeks kluar darah spot je . scan ade lg kantung . and kena rujuk balik masa 7weeks , pastu doc scan ade pndarahan dkt rahim . doc kata mgkin blh kguguran . doc bg ubt utk kuatkn rahim . alhamdulillah , skrg dah 26weeks . doakn sy dan bby sihat smpai brsalin

sy msa 7mnggu ad sikit pendarahan, trus gi klinik sbb risau.. mgkin tnda kguguran atau pown sbb baby nk mnempel dkt rahim.. better pergi rujuk doktor trus klau ad pendrahan atau spotting

sama sis sy pun slalu ade spot mcm darah tu dr 8weeks..tp rujuk dokter dia suh byk rehat..lepastu jgn keje berat.. now dah 6bulan lebih alhamdulillah.. apa2 rujuk dokter ya sis.

Sy alami start 5week-9week.....scan dlm 8week unt tgk keadaan janin.... Kalau masih rezeki insyaallah

Saya pernah alami doc suruh makan ubat DUPHASTON.. Utk kuatkan rahim... Ape2 rujuk doc ye....

better rujuk doktor sis.