Jangkitan Candida

Hai Ada tak ibu2 kt sini yg mengalami keputihan jenis candida, n bila bersama suami miss v akan pedih dan bengkak selepas proses 'tu'

2 Balas

Dah dapatkan rawatan ke bila tahu kena jangkitan candida? Selain ubat yg diberikan doktor, saya elakkan makanan dan minuman bergula & tinggi karbohidrat sbb bakteria suka gula. Saya juga makan yogurt Greek natural. Saya elakkan bersama suami jika keputihan gatal2 ni sbb sy sendiri tak selesa dgn keadaan tu. So, saya fahamkan suami.

10mo ago

Sudah. Sy pernah bt hvs waktu usia kandungan 30 minggu, alhamdulillah bukan gbs Dpt ubat insert, 3 kali. Setiap kali insert memang akan hilang kejap keputihan tp tak lama lepas tu akan ada balik. Huu

haah sme cm saya dlu ...saya g klnik doc bg ubat insert baru ok

10mo ago

Itu la. Lepas insert memang ok, tp akan dtg balik. Cuma bila dah dekat2 tempoh bersalin ni, rasanya normal kot keputihan yg sikit