Miss V gatal teramat!

Hai mommies! Tolong lah bantu saya. Dr. dah amek sample di miss v saya dan disahkan ada candida. Masalahnya dah 3 kali masuk ubat clotrimazole 500g kt bawah tu. Tapi miss v masih tetap gatal sangat2. Saya sampai menangis2 garu dan bila cuci memnag pedih dangat sebab dah luka. Saya dah cakap dgn Dr. tapi dr kata tak boleh nak buat apa. Kena teruskan ubat tu je. Ada tak kaedah lain boleh hilangkan candida ni. Atau ada possibilities ada gbs?

5 Balas

Try makan plain greek yogurt, bykkan minum air putih, minum air barli, dan buat rendaman miss v dengan air suam.

makan Greek yogurt.. tak kisah any brand. paling bagus Greek yogurt yg takde berperisa.

sis kena elak makanan y beryis..manis.cube Amal makan yogurt

banyakkan minum air kosong. dan minum air barli kosong

makan greek yogurt yg plain