Nak tips utk baby new born

Hai² mommy, boleh tak bagi tips semasa membuat persediaan / pembelian baju untuk baby new born. Kongsikan apa yang patut dibeli untuk mengelakkan pembaziran. Macam dari segi baju tu nak berapa helai kena ada utk baby new born. Mommy² boleh kongsikan dekat ruang komen🥰

2 Balas

Personal tips saya, jangan ikut list orang. Make your own list. ☺️Sebab keperluan kita semua tak sama. Kalau tengok list orang saya jadi stress hahaha. Satu lagi, boleh bincang dengan family atau kawan2 juga. Takut terbeli barang yang sama. Contoh macam stroller, car seat, babycot, buai(manual/elektrik). Baju atau toys sama takpe. Boleh pakai dan guna. Barang2 yang besar tu naya kalau sama. 😅 Macam baju baby, towel, handkerchief, barang yang baby akan pakai tu up to you nak beli berapa banyak. Kalau awak beli sikit, awak kena basuh hari2. Bagi saya agak memenatkan. Macam saya seminggu sekali baru basuh. Jadi terpulang pada awak. Sebab tu saya kata jangan ikut list orang. Hehe

ramai cakap nb ni tak payah beli baju banyak banyak cukup 10 helai sebab baby cepat membesar. sarung tangan pun beli jangan banyak sangat pakai ulang ulang je. barut pun sama jangan beli banyak banyak.