Baju New Born

Hai mommies, actually ni kandungan pertama sy and takde experience dlm penyediaan baju baby. Biasanya baju new born nak kena standby berapa ya? Sebab baby kan cepat membesar.

9 Balas

Dalam 10 helai pun okay sis. 5 baju malam, 5 baju siang. Lebih elok beli yg saiz 0-3 months dan 0-6 months. Berdasarkan pengalaman saya, saya beli 6 helai je baju. Tapi sebab anak saya kuning, setiap hari berulang alik ke klinik. Masuk hospital pun ada dlm 3 hari duduk bawah lampu biru. Baju 6 helai tu je tak cukup. Sebab bila kita kena tahan di ward, mmg kita tak sempat nak basuh baju tu.

Kalau boleh sis beli je baru 0-3 bulan mcm tu .. jgn ambik newbown .. ikut pglaman sy, 2 mggu je baju xdh xmuat kalau newborn

xyah byk2.. sbb baby cepat membesar. Standby beli baju malam dan siang dalam beberapa psg je. Nanti org bg hadiah lagi..

bju newborn sy beli sehelai dua je itupun sbb comeyyy tu yg beli tu... selebihnya mmg bnyak 0-3 months jee

Sy beli 5 helai baju size newborn n 10 hlai lgi baju size 0-3 & 0-6. Cmpor2 utk bju malam n siang

5y ago

sehari pakai brapa ya sis baju nb tu?

sya beli 10pasang newborn (5 siang dan 5 mlm),3 pasang 3-6m,3 pasang 6-9m

Saya beli 5 pasang, tu pun yg murah2 jer.. Sebab baby cepat besar.

Tak payah standby banyak2 pon tak apa, beli lah dlm 5 pasang je

Orang kata 5 dah cukup