UPT

Hai.. Upt ni nampak Postive Ke Negatif? firstime guna? Baru Delay period Sehari.. Gatai Sagat Dah Nak Try Upt ni Tengahari tadi

UPT
51 Balas

Sama mcm sy hr tu, saje cuba2 test hr spatutnya 1st period.. Line mcm tu la.. Tunjuk Kat husb, dia x nmpk.. Sedih kita.. 3 hr lpas tu test lg.. Smakin terang.. Then bbrapa hr lpas tu test lg, baru terang.. Tunggu 7week,pg scan, alhamdulillah nmpk la.. Dan Alhamdulillah, skrg dh 5 bln 🤭🤭

5y ago

Alhamdulillah....harap sy pun mcm sis,doakn sy yee..ttc6

sis cba cari upt yg jnis rendah kesensitivtynya .. D psaran sllunya ada 25 / 20 jarang2 jmpa ada jgk yg 10 , makin rendah nilai dy lagi mudah nak detect sis preg atau tak .. Tak kisah laa jnis clup ke , drop ke , asalkn yg nilai sensitif rendah ...

Sy dulu pn mcm sis.. Guna upt jnis celup gak.. Skg dh bsalin.. Alhamdulillah.. Sis try lagi celup or jenis drop pn ok.. Sy dh buat yg ni, pas 2 mgu sy try clearblue digital trus.. InshaAllah ada la rezeki tu..

2y ago

Ohhh yg celup tu lmbt detect ke sis

Jenis ni kene tggu 3 mnt lbh bru die clear skit.. yg 2nd line mmg xbrape nk terang.. klu nk sure lg.. pakai brand clear blue.. lebih yakin n cpt.. heheehe.. tp tu positive tu.. tahniah ye..

Klau nak lagi terang cuba bangun pagi2 sebelom pi kerja atau sebelom subuh.. Waktu tu hormon kita kuat.. Saya cuba pukul 4pg.. Sekarang Alhamdulillah sudah 4bulan(19minggu)

5y ago

Nnti lha klau cuti ka.. Bru try test

nampak positive ni sis , esok pagi try lagi , sy hari tu pun sehari je delay , saje test alhamdulillah naik 2 line , test 2 kali malam sekali , pagi sekali hehe

Try 2 minggu lagi .. Terang dgn jayanyaaa laa tu .. Sy pon ary tu bgitu .. Siap g scan .. Doc ckp kantung xde lagi .. Hahahah .. Skg daa 7week 😁

Nmpak ada 2nd line kabur2 tu.. Sy pun gitu gak kabur2, cek masa delay period 5 hari.. Setiap pagi sy cek pastu, dia akan makin terang line tu..

Sama lah mcm sy..moga kte ada rzki ye..doa yg baik² taw..jgn putus berdoa...in shaa Allah ada..sy hujun bln 2 ni check blik😅

Ni yg saya buat lagi sekali guna yg caset.. petang jugaa.. sebab tak sempat subuh.. sy keja malam 12jam kan😅