darah mcm haid

Hai uolls ... Sorry nk tanya , i pregnant mybe da 4weeks .. Sbb period i tak teratur ... Then i bleeding da lebih dari 2weeks .. I imform nurse , nurse ckp g hosp. i pergi hosp scan still tak nampak , scan ikut bawah pun still tak nmpk ... Then doktor cek jalan rahim ... Semuanya ok .. I nak tnya normal ke ?.. Sbb kalau jalan rhim i terbukak mmg i dah disahkan gugur and refer ke kuantan untuk cuci . tapi tkde masalah pun masa i pergi hospital ...? I nk tanya kut2 uolls ada pengalaman macam i .. 10hb ni repeat scan i tension sbb scan still tak nmpk ?

4 Balas

mcm saya , period tak stabil. and ada lendir darah mcm awk. dh gi klinik swasta refer hosp , dkt hosp tmbh air scan luar dalam alhamdulillah rahim elok, tertutup rapii. sbb masa tu doktr cko antara 2 , samada gugur ataupun baru nak jadi. still now ada lendir darah , setengah org ckp bunting pelanduk. idk lah betul ke tak. then test air kencing kat hosp , yes positif hcg beta i preg dan takda tanda gugur. and doktor ckp anggap je mcm bru preg , 6 minggu gi scan dah nampak kantung. esk baru nak scan lain sblm buka buku. sbb takut kann kita ada lendir darah tuu. doktor cakap , selagi tak bleeding bnyk dan cramp yg teruk , bnykka bedrest , jgn fikir negatif , sntiasa positifkan diri inshaallah baby kuat.

sis mcm mana sekarang? sy tgh alami benda sama 😔 cek jalan rahim. tp x terbukak. skrg masih ada darah. scan kosong. sy risau 😔 #6minggu

2y ago

saya dulu preg 6minggu mmg masok hospital bleeding mmg takot tengok...bila dok hospital dia orang suruh rehat ja jngn banyak rehat...nurse ckp setengah org normal kalau bleeding mcm tu sbb time tu baru nk lekat penempelan.. scan mmg x nmpk ap2..doc ckp kalau still kluar darah,dia akan bg ubat untuk cuci dalam...tp saya yakin yg saya preg,saya tnggu dalam 10 mnggu scan alhamdulillah..nmpk jangtung ..

Bykkan berdoa, dan bykkan bedrest. Baby msh kecil sbbtu xnmpk lagi. Nanti 12w bru p scan balik k. Pape pon saya doakan moga ade rezeki buat sis 💕

jgn stress2 k..in shaa Allah smua nya ok..aamiin..