Sakit belakang dan sakit pinggang. Preggy 6week 4days.

Hai TAP, baru 6w4days dh merasa sangat sakit belakang n sakit pinggang. Rasa nak meraung je malam². Depan belakang kena letak bantal bagi support. Duduk lama² pun sakit,baring mengiring pun sakit. Jgn kata kalau terlentang. Mcm dipatah² kan tulang pinggul. Malam memang tak dapat tidur. Demam n flu pun baru kebah. Kena attack batuk pulak. Alahaiii..bukan main alahan ni,sampai makan tak selera. Sikit makan memang kerongkong kena roadblock😅 Telan susu n nestume je nak..ade tak yg lain awal² dh sakit belakang n pinggang mcm saya? Normal ke tu ? #ingintahu #6w4dys #ttc5yrs

8 Balas

sis masa 6w ini jgn stress² , cari perkara yg boleh happykan sis cth tengok drama korea ke 😁. jgn lupa minum ubat for pregnant tu iron tablet, vitamin b, acid folik , & vitamin C, , lagi satu sis kalau demam smpai 3 hari jumpa doktor okey. rehat yg banyak, minum air suam², And for me 6w sakit pinggang normal , tapi perlu scan juga untuk kepastian.

12mo ago

ok sis..TQ for ur support..vitamin ape sume tu sy telan sis..memang xde skip..selera tu je yg hilang ntah kemana..nak telan nasi pun ssh ..demam dh ok..

awal jg awak kene sakit pinggang..mcm sy masa 12w -15w agak trasa..pstu msuk 2nd tri kurg dh...msuk 3rd tri (alhamdulillah) bru mula kena balik... brtabah la sis..jauh lg journey..enjoy the moment ok😬

12mo ago

ntah la sis.. tiber je muncul camtu..mcm kena tarik je pinggang. Anak 1 takde pulak merasa camni😅

mgkin tyme siang sis tlalu aktif/bdiri tlalu lme.. try gne pregnant pillow.. tyme sye dlu, rse sakit2 pinggang nie sye kne tyme 3rd trimester.. ble gne pregnant pillow, lena je tdo..

12mo ago

maybe la sis..sy try cari beli pregnant pillow tu la nanti..tQ sis..🥰

Sama sis.saya dah 6w5d harini.sakit pinggang tu datang dan pergi.belakang pun sama juga.kadang datang kadang pergi rasa sakit dia.kepala pun main peranan juga.kadang tu rasa nk pitam pun ada💪

12mo ago

ya sis.saya pun tampal plaster kat pinggang dan belakang untuk kurangkan rasa sakit.Ya sis.moga kita dan kandungan sentiasa dalam keadaan sihat🙏🙏

Kena pegi klinik ambil antibiotik sis, sis kena kencing kotor ni..sy pun mcm tu juga, bila check rupanya kencing kotor

5mo ago

Isteri sy hamil anak ke 4&5 sekarang dah nak masuk 7 bulan. Pegi check takde kena kencing kotor cuma sakit dekat ari-ari setiap kali kencing. Kenape tu? Mind to share opinion..

Normal sis. sy 6 weeks pon sakit pinggang. Nanti dia akan berkurang. Pastu akan dtg semula minggu seterusnya 🤣

12mo ago

*lamanya

sama la sis,sy 26w nak berbalik kiri kanan sakit yg amat,

12mo ago

sis dh trimister ke2 kan..semoga sis dlm keadaan sihat sentiasa sis..🙏🏻

Dah scan ke?

12mo ago

Dah sis...🥰