SENSITIVE PHOTO : BLEEDING POOP

Hai, tadi saya dah ke klinik untuk bertanyakan doktor tentsng najis anak saya berdarah. Dalam masa 5 hari ni, dia poo 3 kali dan mesti berdarah. Doktor di klinik kata, dia tak boleh rawat sebab tak cukup kelengkapan. Esok klinik kesihatan buka, jadi baru boleh pergi. Nak pergi ke kecemasan, ni bukan kecemasan juga sebab anak aktif sahaja. Kesian pesakit yang betul-betul kecemasan, mengganggu masa pula. Jadi, ada sesiapa boleh terangkan tak kenapa najis berdarah? Dalam masa 5 hari ni, 3 hari ni sahaja dia selera makan. Air masak memang minum, sekarang dia minum susu fernleaf full cream sahaja. Cadangan seperti di packaging dia 2-3 sudu untuk 200ml air. Yelah, nak tahu juga sebelum ke KK esok. Mungkin ada ibu berpengalaman dan boleh kongsi masalah. Tak lah menggelabah sangat.

SENSITIVE PHOTO : BLEEDING POOP
5 Balas

Cm sembelit je sis. Cube tukar susu. Amik dugro vegebtables tu(pack colour kuning). Ataupun sis bole cair kan sikit susu dia. Sukatan susu tepung tu kurangkan. Bg makan buah betik dan air suam dgn kerap

Ni sembelit sis, mmg sembelit ni..punca utama susu fullcream tu, sbb ank sy sndri jd mcm ni bila dia minum susu fullcream, dia akan sembelit teruk

5y ago

Dugro sure yg kotak ungu pernah cuba? Fernleaf yg 123 tu pun ok, ank sy minum susu tu

Usia anak berapa? Najis dy keras ke? Kemungkinan najis keras, mnyebabkan luka di dubur lalu berdarah. Tapi kesian kat anak sbb berdarah.

5y ago

Setahun 2 bulan. Yup, dia keras sedikit macam tanah liat. Nak ke klinik kesihatan, kena bawa sampel. Semua pampers dia dah dibuang, terpaksa tunggu dia poo lagi sekali untuk hantar sampel. Doktor di klinik swasta kata mungkin dubur luka ada mungkin jangkitan usus, tu dia suruh ke klinik kesihatan awam dan bawa sampel najis. Anak aktif, tapi tu lah. Kesian sangat-sangat. Saya kurangkan bagi susu dan kerap bagi makan + air masak.

Try mnum dugro yg buahan dan sayuran..ank sy dlu mnum tu ok sgt.tau..lawas..

Mcm sembelit je tu